Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZL

ratio

20. 12. 2011 5:20
Pane Slováčku, máte pravdu!

Děkuji za váš blog a souhlasím. Víc není třeba dodávat.

5 0
možnosti
PB

Barkynson

19. 12. 2011 21:41
Aááááááááá pan bloger Slováček,

a opět velmi povedené počteníčko a opět řady odpůrců :-)) Jak Vy to chlape děláte, že umíte ty lidičky donutit, aby se pro pravdu tak moc zlobili?? :-)) Samozřejmě karmuji :-))

2 0
možnosti
PO

Modrý a zelený blesk

2. 1. 2012 9:16
Re: Aááááááááá pan bloger Slováček,

Pro pravdu? ;-D

Nechápu, jak člověk, který je víceméně schopen racionálního uvažování, jakým se vy zdáte být, může napsat takovou hovězinu.

0 0
možnosti
JK

Kaniokova

18. 12. 2011 1:48
A ještě !

To chcete říct, že kdyby tu nebyli komunisti, ale normální demokratický režim jako před válkou, že by tu ty výsledky NEBYLY ???

Byly, a buďte si jistý, že by byly mnohem lepší !!!

1 0
možnosti
OK

obr Kolodej

1. 1. 2012 9:48
Re: A ještě !

Jiste. Ve vsech evropskych zemich kde nezvitezili komunisticti zlocinci ty vysledky take lepsi byly. Nesrovnatelne lepsi.

Ale vykladejte to fanatickym komunistickym darebakum a lharum.Rv

2 0
možnosti
JK

Kaniokova

18. 12. 2011 1:31
Přesně kdosi níže vzpomenul,

že komunisti zneužili poválečné bídy. Do míst po odsunutých Němcích se jim podařilo zlanařit bezzemky a v tamních krajích vyhráli (z vděku těchto negramotných chudých lidí) téměř na 100% !

Bože, to jsem se zas naštvala...

Komunisti - to je jenom lež, lež, lež !!!

2 0
možnosti
W

wiki5.5

16. 3. 2012 3:58
Re: Přesně kdosi níže vzpomenul,

a Slovacek tez

0 0
možnosti
JK

Kaniokova

18. 12. 2011 1:17
vážený pane,

Vaše statistické údaje, srovnávací, jsou naprosto na nic. Už jen to základní - hodnota tehdejší koruny a dnešní.

Za druhé - druhé číslo obsahuje i to, co komunisté nakradli lidem - majetky, zhabali po mrtvých židech, kteří se nevrátili z koncentráku, "znárodnili" majetek po emigrantech..... Prostě kde co. Navíc firmy musely odvádět prakticky až 98% zisku státu. Tudíž stát okrádal firmy, které tak neměly na vývoj, inovaci, atd. Po zhroucení "směnného obchodu" v RVHP, kdy nám ještě dodnes některé země dluží, byly naše výrobky téměř ze 100% neschopné konkurence. Takže vaše úvahy, zaměřené na obhajobu komunistů, to si klidně odpustím

Nepopírám, že nebylo vytvořeno i leccos solidního, ale těmi statistickými údaji jste mě naštval. Vývody z takových čísel jsou naprosto zkreslené..

4 0
možnosti
VS

Astaroth

13. 12. 2011 15:19
spontaneita vzpominek

Pokud by byla normalisace vskutku tak hruzny rezim, lide by sami udrzovali povedomi o jeji prisernosti, podobne jako treba o Heydrichiade. Jestli musi vladnouci verchuska umele ovlivnovat masy na vsech frontach a to i komixy v dennim tisku na zakazku, kde popisuji muceni 50. let, aby se snazila lidem vlichotit a stary rezim znechutit a to cele bez uspechu, tak asi neco v poradku neni.

4 0
možnosti
OK

obr Kolodej

13. 12. 2011 19:56
Re: spontaneita vzpominek

Presne naopak. Lidi nezapomneli a komunisti proto zacinaji zurit a dozadovat se toho, aby se o komunistickych zverstvech prestalo psat.

3 0
možnosti
PO

Modrý a zelený blesk

13. 12. 2011 14:33
Je zvláštní,

že se Slováček odvolává na "řadu autorů a jejich patolízalů," sám přitom neustále a dokola přichází s tímto ohraným tématem.

Oldřichu, kdybyste se na hlavu postavil, tančil přitom kozáček a do toho dvojhlasně internacionálu zpíval, tak nezměníte nic na tom, že komunistický režim byl (a tam kde je, je pořád) zločinný. Nacistická ekonomika také celkem šlapala.

Mrzí mne, že žiji ve státě, kde žijí lidé jako vy. Je mi z vás na zvracení. Dnes to mohu říct bez rizika, že se moje děti nedostanou na školu. :-)

7 0
možnosti
VS

Astaroth

13. 12. 2011 14:55
Re: Je zvláštní,

V cem konkretne byl zlocinny? Kvileni o mucenych hrdinech 50. let si nechte od cesty. Take jsem si myslel, ze rezim byl zlocinny. Cim dele ziji v tom soucasnem, tim mene si to myslim.

3 0
možnosti
G

Gut83

13. 12. 2011 13:45
Každá mince má dvě strany!

Jsem ročník 1983, dle zkušeností se svými vrstevníky si připadám jako jeden z mála, kdo je vůbec schopen připustit, že před revolucí fungovalo něco lépe než dnes. Jsem přesvědčen, že každá mince má dvě strany a že určitě vše není tak, jak se to dnes prezentuje už i v učebnicích dějepisu, tj. že se jednalo o "období temna", že nic nefungovalo apod.. Spousta z vás jste tady napsali své špatné zkušenosti s minulým režimem, stejně tak lze ale psát celé eseje o tom, co nefunguje dnes. Předmětný článek jsem pochopil tak, že autorovi přijde nemístné, aby se dnešní problémy (po 20 letech) sváděly na komunisty a krádeže, které nemají v historii naší země obdoby, byly zlehčovány tím, že komunisti také kradli. Argumentace typu "málo mobilních telefonů", "fronty na banány" (dnes jsou na práci) a to, že se dnes máme tak o mnoho lépe mi nepřijdou zrovna objektivní. Dnes opravdu máme možná všechno, od možnosti cestovat až po regály přeplněné levnými notebooky apod., za jakou je to však cenu?

4 0
možnosti
G

Gut1983

13. 12. 2011 14:03
Re: Každá mince má dvě strany!

Český stát rozprodal v podstatě vše cenné, běžně už se prodává i naše území, přičemž navíc máme nový gigantický státní dluh 1,5 bilionu Kč. Jestliže všechny tyto "výdobytky" nového režimu jsou na dluh, potom bych s tou hrdostí opravdu přibrzdil, protože žít na dluh umí každý blbec. Tento režim vše prodal, udělal nesplatitelný dluh a přitom nemá ani na opravu dálnice, kterou dříve postavili. V tomto směru se na dotčený článek dívám tak, že dnešní garnitura by rozhodně neměla napadat komunisty z tunelování a krádeží, neboť je mnohem horší! To však není konec, podívejte se kam jsme dospěli s Evropskou unií, zdá se, že to je ještě větší iluze a větší "dikatátor" než samotný SSSR. Najednou i samotní Němci uvažují o znárodňování, jaké to překvapení v té demokratické Evropě:) Jako vrchol ironie potom zní to, když ta dnešní demokratická ČR, která neváhá odsuzovat například Rusko a Čínu za porušování lidských práv, doslova "žebrá" tyto země o kontrakty a půjčky.

3 0
možnosti
OK

obr Kolodej

13. 12. 2011 8:44
Slovacku,

tak za prve: komousi ziskali v roce 46 mandat na 4 roky. Ne na 40.

za druhe: staci se podivat smerem na zapad, co se za stejnou dobu postavilo v zemich, kde ti zlocinci nevladli. Treba v SRN, Rakousku, Francii nebo v Holandsku. A to byly zapadni elektrarny odsirene, takze naprasily ovzdusi a jejich vyrobky jako auta, motocykly nebo treba eletronika nebyly smejdy, dobre tak leda k vyhozeni.

za treti: komunisticka mena nebyla konvertibilni a byla proto temer bezcenna. Husak s Bilakem meli vsechno, na co si vzpomeli, vcetne zapadniho zbozi. Nejake papirky by jim byly k nicemu. A vila na Bahamach by jim byla uz uplne na prd, protoze by je tam Breznev na dovolenou stejne nepustil.

A za ctvrte: nase vlast nebyla v te dobe nic jineho, nez zadratovany kriminal. Obhajovat neco takoveho mohou jen demagogove a notoricti lhari.

4 0
možnosti
VS

Astaroth

13. 12. 2011 14:56
Re: Slovacku,

Napr. v tom "svobodnem" Bruselu si dobrovolne a svobodne zborili vrcholne secese tolik, ze by se sel Muz na radnici podrobit zoufale sebekritice nad svym pristipkarenim nad zborenim kousku okresniho mesta.

1 0
možnosti
IJ

bojovnik2

13. 12. 2011 2:36
Naštěstí pozoruji,

že poslední generace se začíná probouzet a vidí už minulost objektivněji než vypatlaná generace ranných 90. let, které pravicový podvodníci úspěšně vymyli mozky.

3 0
možnosti
W

wiki5.5

20. 12. 2011 7:44
Re: Naštěstí pozoruji,

ano, pan Slovacek patri mezi ty mlade a nadejne.... take mam radost

0 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3134x
Jsem ročník 1950 a to v mnohém ovlivňuje mé názory. Leccos o životě jsem pochopil, jiné asi už nepochopím nikdy. Tragickou chybou bojovníků "za něco" je, že začnou bojovat "proti někomu".