Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

_-1-_

6. 5. 2012 15:25
Hezká tabulka, ale neúplná ..........

......... dá se o ní diskutovat, až tam do třetího sloupečku doplníte i současný stav ......... srovnáváte dobu minulou s dneškem, tak jí srovnejte i v tabulce na konkrétních číslech

0 0
možnosti

hanulkapes

6. 5. 2012 14:56
Konečně fakta

Pane Slováčku,také děkuji,je mi 65 let,mohu tedy posoudit jak bylo a jak je.Lidé nedrží při sobě,rozhodují jenom peníze,duchovní stránka zcela vymizela.Nepotřebuji jezdit do Karibiku,v Bulharsku bylo také hezky.Nepotřebuji žít vedle sousedů v satelitech a neznat je.Jsou za vysokou zdí,aby byli dostatečně izolovaní.Stačí mi zelenina a ovoce ze zahrádky a sousedi s kterými mohu mluvit přes plot a vědět,že když je to jen trochu možné,pomůžeme si.U nás se vždy klíče od domu nechávaly na okně pod kartáčem,za 42 let se nám nic neztratilo.Za posledních 23 let co na chatě neuklidím,zmizí,jednou mě vykradli chatu,někdo mi zničil sudy na vodu,zato mi nikdo neleze po třešni,nekrade jablka,netrhá jahody,což jsme jako děti dělaly.To byly drobné rošťárny,dnes jde o vandalismus a musím se bát,aby mě někdo nezabil jen proto,že se nechci nechat okrást.Takže podle mne "škoda mluvit".

0 0
možnosti

rudaz

21. 6. 2012 23:12
Re: Konečně fakta

Druhý extrém - vše je o penězích. Ale nastanou změny a bude líp. Jen je potřeba zdravý rozum - http://www.suverenita.info.R^

0 0
možnosti

vágus z ODS

3. 4. 2012 10:29
Sice máme u vesla gaunery a lumpy

Ale v současné době je o mnoho lépe než v té minulé. Naštěstí tu "šeď" pamatuji a opravdu po ní zpátky neprahnu.

1 0
možnosti

rudaz

18. 4. 2012 15:29
Re: Sice máme u vesla gaunery a lumpy

Nikdo by snad nechtěl se vracet, ale naši šikovní a pracovití lidé si zaslouží lepší vedení státu. Bez dluhů a aby bylo na důchody. Od r.1919 nikdy nebyl problém s výplatou důchodů lidem, kteří většinu života do fondu přispívali. Už aby došlo k výměně generací a bude líp. Máme to my voliči ve svým hlavách a rukách. Jít volit a jen a jen NEparlamentní strany, jinak změna nebude. Výběr je - od Svobodných, přes Občané.cz až po http://www.suverenita.info (jsou dvě Suverenity):

Suverenita - Strana zdravého rozumu, s panem Petrem Hannigem a "Suverenita (SBB)", http://www.suverenita.cz, s Janou Bobošíkovou. Pokud si někdo nevybere ani z těchto možností, ať založí sám stranu podle svých představ...

R^

0 0
možnosti

Astaroth

3. 4. 2012 10:12
likvidace zivnostnictva v 50. letech

Za hlavni zlocin komunistu je uvadeno drobne znarodneni podle Sovetskeho vzoru, ktere v jinych statech ostbloku nemelo obdoby.

Jaky je ale rozdil, jestli obchudek nasilim zaberou komuniste a vcleni do obchodniho druzstva, nez kdyz ho zcela nenasilne a v souladu s ucenim velikeho Modreho guru bujiciho trhu prevalcuje konkurence retezcu podporovana statem vsemi moznymi zpusoby, od danovych prazdnin az po budovani infrastruktury, vc. tak jemnych nuanci, jako je masaz obyvatelstva k americkemu stylu zivota, vylidnovani center a podpory automobilismu? Ve vysledku je uskrcenemu jedno, jestli jej uskrti okovana rukavice s bodci, nebo plysova, ktera jej mezitim i pohladi.

0 0
možnosti

domododo

3. 4. 2012 8:03
Díky pane Slováčku

Článek je staršího data, ale to nemění nic na skutečnosti jaké to bylo. Kritici typu 40 let jste kradli jsou dle mého soudu již v menšině. Tito kritici jsou zapšklí asi tím, že na ně při rozkrádání státního bohatství po revoluci moc nezbylo, ačkoliv se angažovali v OF a podobných organizacích nebo jsou to ti, kterým se povedlo něco z toho majetku lacino získat nebo ukrást. Co je rychlejší budovat nebo krást. Dnešní kritici by si měli uvědomit, že se za 40 let státní majetek bez efektu pro obyvatele, zlikvidovali nové strany a vlády za 20 let. Pane Slováček děkuji Vám za Vaše články, člověk po tom marastu ve společnosti, v nich vidí naději , že se najdou i lidé, kteří nejsou zabednění s okénkem jedním směrem, ale dívají se na společnost střízlivě a pravdivě.

1 0
možnosti

SYETEY_KOTZOUR_milován_adminy

16. 3. 2012 7:18
dle nadpisu jen další rudý nok :-)

má to vůbec cenu číst? :-) odpověď je kradli a vraždili...později už "jen" ničili životy celým rodinám včetně nevinných dětí nesoudruhů

1 0
možnosti

SYETEY_KOTZOUR_milován_adminy

16. 3. 2012 7:25
Re: dle nadpisu jen další rudý nok :-)

po přečtení ...frustraci že současného režimu chápu, oslava minulého je přesto nestrávitelná. Je to jako připomínat jaký byl za nacismu pěkný pořádek v ulicích a lidi měli práci.

1 0
možnosti

wiki5.5

16. 3. 2012 3:54
pane Boze

to jsou kraviny

0 0
možnosti

mmoravia

11. 3. 2012 23:51
Vážený pane Slováčku

Děkuji za váš článek a smekám před vámi,že se do tohoto tématu pouštíte a snášíte kritiku těchto lidí,zblázněných antikomunismem,který v této zemi bohužel vládne. Ono je to brzy přejde,až už opravdu nebude co a kde rozkrádat. Jetš jednou úpřímné díky!

2 0
možnosti

kaplanvogo

8. 2. 2012 16:53
Musíte být hodně flustrovaný.

Blogy takového rázu nečtu, autor musí být hodně flustrovaný a dle mého funkcionář tehdejší KSč, navíc takový, který se měl dobře a jeho podřízení ho měli na háku.Možná se mýlim, ale mně je více než autorovi tohoto článku. Jaksi zapomněl napsat co se za těch dvacet let udělalo, co by se za komoušu nemohlo stát. Stačí se jen poohlédnout na Kubu, Severní Korei, různé totalitní státy v jižní Americe (Venezuela a pod.). Dnes by tak akorát mohl psát do Rudého práva a ne na internet.

Navíc statistiku takovýchto článků přitom i zkreslených si může tak akorát číst jen on. Zapomněl ještě napsat, jak Zápotocký zapálil vysokou pec a jak údernicí v počtu pětapadesátí horníku zařvalo na Hlubině v rámci budování socialismu. Tak doporučím zajít si k soudruhům nechat pofoukat hlavičku a zapět práci čest .

3 0
možnosti

kaplanvogo

8. 2. 2012 17:00
.

A pokud se budete divit nad slovem "flustrace", tak je stejná kravina úlet jak ten Váš článek.

0 0
možnosti

lomihnát.

20. 12. 2011 7:58
Vážený soudruhu, máte pravdu!

Zejména komunisti neukradli, nýbrž donuceni okolnostmi jen neradi převzali:

- Továrny, dílny a výrobny držené soukromníky.

- Kampeličky, banky, vázané vklady, úspory občanů (tzv. měna..), důchodové fondy z 1. republiky, pojišťovny.

- majetek spotřebních a hospodářských družstev

- zemědělskou půdu, zvířata a inventář sedláků, rolníků i velkostatkářů.

1 0
možnosti

obr Kolodej

2. 1. 2012 6:10
Re: Vážený soudruhu, máte pravdu!

Kradli dobytkove, kradli. A ted se sve kradeze snazi omluvit stavbou elektraren, nebot v zapadni Evrope se nejspis dodnes sviti loucemi.

:-P

1 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3134x
Jsem ročník 1950 a to v mnohém ovlivňuje mé názory. Leccos o životě jsem pochopil, jiné asi už nepochopím nikdy. Tragickou chybou bojovníků "za něco" je, že začnou bojovat "proti někomu".